Recente persberichten

Nieuwe 70 micron nozzle voor Videojet 1860 Continuous Inkjetprinter

Nieuwe 70 micron nozzle voor Videojet 1860 Continuous Inkjetprinter

Nieuwe nozzle biedt uitgebreide voordelen voor fabrikanten

LEERDAM – mei, 2018 – Videojet begrijpt dat fabrikanten hoge leesbaarheid van de code en consistentie vereisen bij het coderen op hun producten. In antwoord op deze behoefte heeft Videojet Technologies, wereldwijde marktleider in codeer-, markeer- en printoplossingen, een nieuwe nozzle van 70 micron geïntroduceerd voor de Videojet 1860 continuous inkjetprinter (CIJ). Deze biedt een aantal voordelen voor productenten om verbeterde codes te creëeren.

De nieuwe nozzle van 70 micron voor de Videojet 1860 CIJ biedt prints met een hoger contrast door middel van een groter druppelvolume om scherpere, duidelijkere codes te maken. Voor fabrikanten die vereisen dat de code gedurende de levensduur van het product traceerbaar is, levert de nozzle superieure printkwaliteit waarmee de geprinte code opvalt op de verpakking en zichtbaar blijft op het product.

“De nieuwe nozzle van 70 micron voor de Videojet 1860 CIJ-printer biedt fabrikanten een aantal uitgebreide voordelen, waaronder codes met groter contrast, verbeterde codeleesbaarheid en betere substraathechting”, zegt Anthony Blencowe, Global Business Unit Directeur bij Videojet Technologies.

Videojet begrijpt dat er veel substraten zijn die een uitdaging kunnen zijn voor de codekwaliteit en inktadhesie op het product. De nieuwe nozzle van 70 micron biedt betere hechting op het substraat, waardoor codes duidelijker gemarkeerd kunnen worden. Dit is vooral verbeterd op veeleisende substraten zoals folie, krimpfolie en gelamineerde zakjes.

De nieuwe nozzle maakt ook gebruik van een technologie die grotere inktdruppels produceert om de ruimten tussen de druppels beter te bedekken, waardoor er betere kwaliteit codes worden geleverd. Fabrikanten kunnen met de nieuwe printkop van 70 micron profiteren van verbeterde leesbaarheid van grotere of uitgerekte berichten.

Alle inkten die momenteel beschikbaar zijn voor een 1860 nozzle van 60 micron zijn ook beschikbaar voor een 1860 nozzle van 70 micron. De 1860 CIJ-inktreeks is speciaal ontwikkeld voor optimale prestaties en maximale uptime, wat zorgt voor hogere inktcompatibiliteit die voor de meeste toepassingen gebruikt kan worden. Videojet-inkten zijn ontworpen voor verschillende toepassingen en productieomgevingen, zodat ze niet alleen vandaag maar ook in de toekomst kunnen ontwikkelen aan de hand van veranderende productiebehoeften.

De Videojet 1860 CIJ is ontworpen met revolutionaire technologie die zorgt voor consistente en betrouwbare productie-uptime. Het unieke nozzleontwerp zorgt voor een schone start en langere printruns in veranderende productieomgevingen waardoor u vertrouwen kunt hebben in uw codekwaliteit zonder dat u voor verrassingen komt te staan.

Anthony Blencowe, Global Business Unit Director bij Videojet voegt toe: “De nozzle van 70 micron is een geweldige aanvulling op de 1860-printer.”

Ontdek de 1860. Zorgeloos printen

Ga voor meer informatie over de nieuwe Videojet 1860 70 micron printkop naar www.videojet.nl/1860