Recente persberichten

Nieuwe Fiber-Laser voor het coderen bij hogere productiesnelheden

Videojet verbetert Total Cost of Ownership met de nieuwe Continuous Inkjetprinters

De nieuwe printers van Videojet zijn voorzien van de Long Life Core technologie waarbij de geplande tijd waarbinnen slijtageonderdelen vervangen moeten worden verlengd wordt

Leerdam – september 2014 – Om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte van fabrikanten om onderhoud beter te kunnen plannen, heeft Videojet Technologies Inc., wereldleider op het gebied van oplossingen voor het coderen, markeren en printen, vier nieuwe printers met geheel nieuwe Long Life Core technologie geïntroduceerd. Deze nieuwe aanvullingen op de bestaande 1000-lijn Continuous Inkjet (CIJ)-printers bieden een core met een aanzienlijk langere levensduur. Vanaf het moment van installatie geeft Videojet een garantie van 5 jaar op deze vernieuwde core.

Productiefaciliteiten ervaren een toenemende druk om het productieproces te stroomlijnen, downtime te verminderen en de algemene effectiviteit van apparatuur (Overall Equipment Effectiveness /OEE) te verbeteren. Door het juist voorspellen wanneer apparatuur onderhoud nodig heeft, kunnen deze doelstellingen bereikt worden. “Evenals andere productieapparatuur hebben verpakkingprinters jaarlijks onderhoud nodig om topprestaties te garanderen. Echter het belangrijkste voordeel van onze nieuwe CIJ printers met de Long Life Core™ technologie is dat deze machines eenvoudiger en voorspelbaar onderhoud bieden aangezien er geen vervanging van een slijtageonderdeel voor de eerste vijf jaar gepland staat” aldus Anthony Blencowe, Global Business Unit Director van Continuous Inkjet bij Videojet.

De modulaire core van Videojet werd voor het eerst geïntroduceerd in 2007 en betekende een doorbraak in de CIJ technologie. Inmiddels is deze core op tienduizenden klantlocaties succesvol ingezet. In tegenstelling tot concurrerende printerdesigns bevat de modulaire core alle kritieke slijtageonderdelen in één bruikbaar moduleveld inclusief pomp, kleppen en filters. Blencowe verklaart, “Het Videojet Long Life Core design biedt echte voordelen aan de eindgebruiker. Naast vermindering van de onderhoudslast voor onze klanten omvat de core ingebouwde intelligentie voor verbeterde printerstabiliteit en betere printkwaliteit.” De nieuwe Long Life Core™ technologie bouwt op deze voordelen door de algehele levensduur te verlengen en wordt ondersteund door een beperkte garantie van vijf jaar. Blencowe vervolgt “De TCO-voordelen van de nieuwe Long Life Core technologie zijn duidelijk. Afhankelijk van het specifieke model zal bij een werking van 12 uur en 6 dagen per week een klant in de algehele levensduur een toename zien van 23% naar 44% vergeleken met onze eerdere 1000-lijn modellen.”

De nieuwe Videojet 1530 en 1630 CIJ printers zijn geschikt voor een groot bereik markeertoepassingen en zijn ingesteld op de lijnsnelheden die in de verpakkingsomgevingen van tegenwoordig te vinden zijn. De nieuwe Videojet 1560 en 1660 bieden dezelfde voordelen en omvatten daarnaast standaard ingebouwde Code Assurance en Productivity Tools. De geavanceerde Code Assurance software controleert de invoer van de operator waardoor codeerfouten drastisch verminderd worden. Hiermee wordt gegarandeerd dat fabrikanten altijd de juiste code op het juiste product krijgen. Daarnaast geeft de intuïtieve touchscreeninterface direct toegang tot de on screen-beschikbaarheidsgegevens en storingsinformatie om de hoofdoorzaak van de downtime snel en permanent te verhelpen. De nieuwe printers zijn tevens voorzien van de kenmerken en voordelen waarmee de verpakkingsindustrie al vanaf de Videojet 1000-lijn kennis heeft kunnen maken, waaronder de CleanFlow printkoptechnologie en de intelligente Dynamic Calibration software die speciaal is ontworpen voor behoud van een consistente, hoge printkwaliteit.

Blencowe: “Videojet herkent dat fabrikanten ernaar streven hun winst te verhogen door bedrijfskosten te reduceren. Deze nieuwe modellen met de Long Life Core™ technologie voldoen aan deze doelstelling. Net zo belangrijk is dat de nieuwe CIJ-printers bijdragen aan voorspelbaar onderhoud door de noodzaak voor een geplande slijtageonderdeelvervanging in de eerste vijf bedrijfsjaren uit te sluiten.”

Videojet zet zich in voor een continue verbetering van zowel producten als services om klanten te helpen hun bedrijfsdoelstellingen te behalen. 2015 belooft nog meer opwindende vernieuwingen op het gebied van inkjet printtechnologie te brengen.

Bel voor meer informatie over de nieuwe continuous inkjetprinters met de Long Life Core-technologie, inclusief vijf jaar garantie, 0345 636 522 of bezoekhttp://www.videojet.nl.

# # #

Over Videojet

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassing specifieke vloeistoffen en productlevenscyclus-diensten. Ons doel is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze jarenlange ervaring en vooruitstrevende technologie voor Continuous Inkjet (CIJ), Thermo Inkjet (TIJ), lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscoderen en etiketteren heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Onze klanten vertrouwen erop dat Videojet-printers dagelijks meer dan tien miljard producten bedrukken. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 3000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.

© 2014 Videojet Technologies B.V. Alle rechten voorbehouden.