Recente persberichten

Drie nieuwe inkten voor de 1000-lijn kleinkarakter inkjetprinters

4143 HS LEERDAM. — 24 juni 2012 — Videojet Technologies Inc., wereldleider op het gebied van coderen, printen en lasermarkeerproducten, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie, lanceerde vandaag drie nieuwe inkten voor hun 1000-lijn van continuous inkjetprinters. Videojet heeft de nieuwe gepigmenteerde zwarte inkt V489-C, de warmte-uitgeharde zwarte inkt V438-D en de te retourneren bottelinginkt V413-D als antwoord op de gespecialiseerde vereisten en toepassingen van klanten.

“Videojet legt zich toe op de unieke behoeften van zijn klanten en streeft hierbij een maximale uptime van de printer na”, zegt John Kirschner, Videojet supplies business marketing director. “En alle Videojet-vloeistoffen zijn ontworpen voor een optimale printkwaliteit en meer uptime. Videojet beschikt over meer dan 340 verschillende producten voor uiteenlopende toepassingen en produceert meer vloeistoffen en toebehoren dan elke andere producent dan ook in de codeerbranche.”

Gepigmenteerde zwarte inkt
De gepigmenteerde inkt V489-C breidt de mogelijkheden verder uit voor de Videojet 1710-printer en is speciaal ontwikkeld om inktcodetransfer te voorkomen bij het printen op lichtgekleurde geëxtrudeerde kabels en draden. De inkt is tevens geschikt voor codering op metalen voedingsblikken en flexibele foliezakken die gestapeld worden tijdens het retortkookproces. Hierdoor wordt het risico op inkttransfer tussen producten, wat soms voorvalt bij inkten met kleurstoffen, beperkt.

De gepigmenteerde zwarte inkt V489-C is uitzonderlijk goed bestand tegen transfer. Het bezit een uitstekende adhesie, verbeterde uptime en contrastrijke codes waarmee verpakkingsprocessen kunnen worden geoptimaliseerd.

Warmte-uitgeharde zwarte inkt 
Deze warmte-uithardbare, kwalitatieve zwarte inkt is specifiek ontworpen voor printen op industriële onderdelen en componenten die codes vereisen die tegen oplosmiddelen zijn bestand en/of uitzonderlijke codeduurzaamheid. De zwarte warmte-uithardbare inkt V438-D is vooral geschikt voor de markering van de auto- en luchtvaartsector, gebruiksgoederen, voorbewerkt voedsel en elektronische onderdelen. Naast de uitstekende hechting en uptime is de inkt bestendig tegen oplosmiddelen.

Zwarte retourneerbare bottelinginkt 
Bierbrouwerijen hebben profijt van deze zwarte inkt die niet alleen beter hecht aan koude, gevulde, retourneerbare glazen flessen, maar die ook gemakkelijk kan worden verwijderd tijdens een standaardreiniging waarbij doorgaans additieven aan te pas komen, zoals een surfactans of detergent wanneer de flessen geretourneerd worden om te hervullen. Door middel van retourneerbare flessen kunnen bottelaars de duurzaamheid van hun producten verhogen: minder afval en meer recycling.

Bottelaars van frisdranken en brouwerijen blijven inzetten op de beperking van hun “geen code, geen productie”-productielijnen. De zwarte inkt V413-D helpt hen gelijke tred te houden door de beste inktadhesie voor producttraceerbaarheid te leveren. En met de duidelijk leesbare vervaldata-codes die betrouwbaar worden geprint, zijn distributeurs in staat om de voorraden efficiënt te laten roteren op verschillende plaatsen in de supplychain. Dat helpt de afvalberg van vervallen producten te verkleinen en verzekert dat het meest verse product in de rekken ligt.

Bel 0345-636 522 of bezoek www.videojet.nl voor meer informatie over de nieuwe inkten en de Videojet-printers van de 1000-lijn.

# # #

Over Videojet

Videojet Technologies Inc. is marktleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als deskundigen op het gebied van continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO), array- en lasertechnologie, heeft Videojet wereldwijd meer dan 275 000 units geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.