Recente persberichten

Kleurveranderingsinkten voor sterilisatietoepassingen

Videojet lanceert nieuwe donkerrode tot lichtrode kleurveranderingsinkten voor sterilisatietoepassingen

Continuous inkjet-inktinnovatie ontworpen voor sterilisatietoepassingen waarbij een heldere kleurverandering met een duidelijke code is vereist.

Leerdam – Donderdag 28 mei 2015 – Voedselfabrikanten gebruiken al jaren het sterilisatie- of autoclaafproces, meestal voor het behoud van groenten, bonen, fruit, soep, sauzen, babyvoeding, vlees/vis, kant-en-klare maaltijden en dierenvoeding.  Om voor, tijdens en na het sterilisatieproces aan de code-eisen te voldoen, kondigt Videojet de nieuwste inktinnovaties aan, V476 en V521, voor gebruik met de 1000-lijn van Continuous Inkjet (CIJ)-printers. V476 is geschikt voor gebruik in de standaard 1000-lijnprinters van Videojet en V521 voor gebruik in de 1000-lijn Ultra High Speed-modellen.

Codes met deze nieuwe inkten zijn ontworpen voor een merkbare kleurverandering van donkerrood naar lichtrood wanneer blootgesteld aan warmte en vocht tijdens het sterilisatieproces. De kleurverandering treedt op nadat het materiaal enkele minuten is gesteriliseerd op 116-121°C (240-250°F). Hierdoor kunnen verwerkers bepalen of een bepaald item goed is blootgesteld aan het sterilisatieproces.

“Deze nieuwe inkten zijn een voorbeeld van de innovatie van Videojet in vloeistoffen voor inkjet-technologie,” verklaart Heidi Wright, Business Unit Manager for Supplies bij Videojet. “We zijn voortdurend op zoek naar manieren om vloeistoffen te leveren met unieke formules die voldoen aan de behoeften van de klant, en zijn zeer trots om deze producten op de markt te brengen.  Deze nieuwe inkten zijn het resultaat van ons speciale onderzoek en onze ontwikkelingsinitiatieven. In nauwe samenwerking met onze klanten bepalen we hun productiebehoeften. We verzamelen toepassingsgegevens die kunnen worden gebruikt bij het maken van formules voor een specifieke set productievereisten.”

Videojet V476- en V521-inkten zijn MEK- en methanolvrij en bieden een duidelijke kleurverandering van donkerrood naar lichtrood. Bovendien biedt deze inkt verminderde uitloop van de code in vergelijking met andere thermochromische inktproducten. Primaire toepassingen voor V476 en V521-inkten zijn voor verwerkte voedselverpakkingen zoals metalen blikken, glazen potten, flexibele zakken, plastic schalen en trays. Deze inkten kunnen ook worden gebruikt in voedsel- of farmaceutische toepassingen waarbij het doel is om bepaalde uitstoot van solventfabrieken, waaronder MEK, te verminderen.

Videojet heeft ruim 40 jaar ontwikkelingservaring en blijft een aanzienlijke hoeveelheid middelen investeren om toonaangevende codeer- en inktoplossingen te maken voor een brede variëteit aan substraten en toepassingen. Videojet pakt verschillende uitdagingen van de klant aan en houdt voortdurend de trends, regelgeving en behoefte van de klant op het gebied van verpakking in de gaten. Op deze manier blijft Videojet vernieuwen en ervoor zorgen dat onze oplossingen voldoen aan de codeervereisten van fabrikanten.

###

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is om met onze klanten in de verpakte consumentengoederen, farmaceutische, en industriële goederenbranches samen te werken en hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends en voorschriften binnen de branche voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), dooscoderen en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 3000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet-distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.