Recente persberichten

Buitengewone hechting op retourneerbare flessen

Videojet introduceert nieuwe inkt voor buitengewone hechting op retourneerbare flessen

De vernieuwde continuous inkjetinkt biedt uitstekende weerstand tijdens de productie en het logistieke proces terwijl deze bij reiniging eenvoudig verwijderd kan worden.

Leerdam – 17 April 2015 – Voor toepassingen van gerecyclede flessen zijn inktsamenstellingen nodig die tegen een stootje kunnen. Bottelaars stellen hoge eisen aan hechting, duurzaamheid en reiniging. Videojet is daarom trots om de nieuwste inktinnovatie voor de 1000-lijn continuous inkjetprinters (CIJ) te mogen aankondigen – V420 en V528. Door een unieke hechtprimer en bindmiddel te gebruiken, bieden deze nieuwe inkten zowel buitengewone hechting in verschillende omgevingen en condenserende omstandigheden als eenvoudige codeverwijdering tijdens het reinigingsproces.

Heidi Wright, Business Unit Manager Supplies bij Videojet, legt uit dat deze ontwikkeling het directe resultaat is van actief contact met de klant. “We werken continu samen met onze klanten om beter te begrijpen waar ze behoefte aan hebben en vervolgens innovatieve producten te leveren om aan die criteria te voldoen. Deze inkten zijn een goed voorbeeld van de waarde die we onze klanten leveren door middel van onze inzet op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.”

De V420 en V528 zijn speciaal ontwikkeld om weerstand te bieden aan de uitdagende omstandigheden waaraan flessen worden blootgesteld, waaronder vullen bij verschillende temperaturen, evenals vochtige en natte omgevingen. Dankzij de unieke chemische samenstelling drogen de inkten snel en hechten ze buitengewoon goed in botteltoepassingen onder hoge snelheid. Deze op MEK gebaseerde inkten bieden een ideale balans tussen betrouwbaarheid en gebruiksgemak. De codekwaliteit blijft behouden totdat de flessen het reinigingsproces ondergaan. De codes kunnen dan eenvoudig door de bottelaar worden verwijderd. Beide inkten zijn geschikt voor gebruik met de printers uit de Videojet 1000-lijn, waarbij de V528 speciaal ontworpen is voor het Ultra High Speed-model.

Wright zegt, “Er zijn uitgebreide tests uitgevoerd om de prestaties van deze nieuwe inkten te verifiëren en daaruit bleek dat ze andere mogelijkheden op de markt overtreffen. We zijn zeer enthousiast over deze nieuwe inkten, die onze klanten zullen helpen de vertrouwde, uitstekende codekwaliteit te behalen, en daarbij laten profiteren van betere prestaties in de wisselende en veeleisende omgevingen in de productie- en distributieketen.”

Videojet heeft ruim 40 jaar ontwikkelingservaring en blijft een aanzienlijke hoeveelheid middelen investeren om toonaangevende codeer- en inktoplossingen te maken voor een brede variëteit aan substraten en toepassingen. Videojet pakt uitdagingen van de klant aan en houdt voortdurend de trends, regelgeving en behoefte van de klant op het gebied van verpakking in de gaten. Op deze manier blijft Videojet vernieuwen en ervoor zorgen dat de oplossingen van Videojet voldoen aan de codeervereisten van fabrikanten. 

###

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is samenwerken met onze klanten in de verpakte consumentengoederen, farmaceutische, en industriële goederenbranches om hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends en voorschriften binnen de branche voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), dooscoderen en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 3000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.