Recente persberichten

Inkt voor betere hechting op flexibele verpakkingen

Videojet introduceert nieuwe inkt voor betere hechting op flexibele verpakkingen

Inktexperts bieden nieuwe mogelijkheden om de prestaties in uitdagende omgevingen te verbeteren

Chicago, Illinois – 5 februari 2015 – Nu de voorschriften voor voedseletiketten onderwerp van gesprek blijven binnen de voedingsmiddelen- en verpakkingsbranche, is het belangrijker dan ooit om te zorgen dat producten accuraat worden gecodeerd met leesbare houdbaarheidsdata die de volledige beoogde levenscyclus van een product meegaan. In reactie op deze groeiende zorg van voedingsmiddelenfabrikanten investeert een gespecialiseerd scheikundig team binnen Videojet elk jaar miljoenen in de ontwikkeling van nieuwe, verbeterde hoogwaardige inkten. Het nieuwste product in het succesvolle inktassortiment van de 1000-lijn is de V418-inkt met verbeterde hechting.

V418 is geformuleerd voor betere hechting en slijtagebestendigheid op flexibele-folieverpakkingen die veel worden gebruikt in fabrieken waar vlees, gevogelte, vis en schaal- en schelpdieren worden verwerkt. De omstandigheden tijdens het verpakken en coderen alsmede het te verpakken product kunnen unieke uitdagingen vormen voor het juist printen van houdbaarheidsdata. Heidi Wright, Business Unit Manager bij de afdeling Inkt van Videojet legt uit: “We luisteren goed naar onze klanten om inzicht te krijgen in hun problemen, zodat wij die problemen kunnen oplossen. Tijdens deze doorlopende dialoog hebben we ontdekt dat bepaalde productielocaties last hebben van slechte of inconsistente inktadhesie op hun producten bij natte of koude omstandigheden, of als de verpakkingen in contact komen met een olieachtig residu of met condensatie.”

V418 is zorgvuldig geformuleerd om water en diverse olietypen na droging actief af te stoten. De inktsolvents penetreren door olieachtige residuen en hechten zich stevig op de verpakking. Na droging zijn de codes bestand tegen blootstelling aan olie en watercondensatie voor de beoogde levenscyclus van het product.

Wright vat samen: “Er zijn uitgebreide testen uitgevoerd op een aantal veelgebruikte flexibele folies om de bestendigheid tegen vele typen olie en dierlijke vetten te controleren. We zijn heel blij dat deze nieuwe formule aan onze klanten de mogelijkheid biedt om hoogwaardigere en duurzamere codes te printen onder zware omstandigheden, vooral op materialen die traditioneel moeilijk te beprinten zijn zoals polyethyleen.”

Videojet blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe inkten om zijn portfolio met standaard- en speciale inkten uit te breiden en daarbij te voldoen aan de printbehoeften van onze klanten en deze zelfs te overtreffen.

###

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is samenwerken met onze klanten in de verpakte consumentengoederen, farmaceutische, en industriële goederenbranches om hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends en voorschriften binnen de branche voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), dooscoderen en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 3000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.