Recente persberichten

EU Biocidenverordening en Videojet

Videojet voldoet aan de Europese verordering om biociden uit vloeistoffen te halen

Leerdam – 23 februari 2015 – Om aan de Europese Biocidenverordening te voldoen heeft Videojet alle biociden uit haar op watergedragen inkten gehaald.

De biocidenverordening (BPR, Verordening (EU) 528/2012) heeft betrekking op het in de handel brengen en gebruiken van biociden die mensen, dieren, materialen of voorwerpen moeten beschermen tegen schadelijke organismen, zoals ongedierte of bacteriën, door de werking van de werkzame stoffen in de biocide. Deze biociden werden vaak aan watergedragen inkten toegevoegd om ervoor te zorgen dat er geen organismen in zouden gaan groeien. De verordening heeft tot doel de werking van de markt voor biociden in de EU te verbeteren en moet tegelijkertijd zorgen voor een hoge mate van bescherming voor mens en milieu.

Videojet heeft hier direct op ingespeeld en haar vloeistoffen aangepast. Alle watergedragen inkten, make-up vloeistoffen en cleaning solutions van Videojet met het label “Biocide-vrije inkt” zijn te herkennen aan de extra “A” in de artikelcode.

Wilt u meer weten over de Biocidenverordening of over andere wetgevingen inzake chemische stoffen? Neem contact op met uw Videojet Account manager of klik hier om de website van de ECHA European Chemicals Agency te raadplegen.