Recente persberichten

Wat is DataBar en wat betekent dit voor u?

Bent u al op de hoogte van de verpakkingsregelgeving binnen uw branche en de ontwikkelingen in andere branches?

En wordt deze nieuwe vorm van coderen in de toekomst verplicht en wat zijn de mogelijkheden?

Videojet heeft voor u alle informatie even op een rijtje gezet en biedt u de mogelijkheid om deze innovatieve coderingen aan te brengen.

De GS1 DataBar (voorheen Reduced Space Symbology (RSS) is een barcode van klein formaat en kan naast een artikelcode ook aanvullende informatie bevatten, zoals het variabele gewicht, de houdbaarheidsdatum, het batchnummer en diverse andere productinformatie. 

Voordelen

  • Meer marketingruimte op de verpakking
  • Betere kwaliteitsborging
  • Snellere kassa-afhandeling bij afgeprijsde versartikelen
  • Sneller starten en afhandelen van acties
  • Reduceren van voorraden
  • Verbeteren van Category Management
  • Betere bescherming tegen namaakimport

Retailbranche

Vanaf 1 januari 2010 hebben alle scanningsystemen in de retailbranche de mogelijkheid om GS1 DataBar™ uit te lezen. Veel grote retailconcerns vragen hun leveranciers al om hun producten met GS1 DataBar codes uit te gaan rusten.

Vers in 2014

Vanaf 1 januari 2014 moeten kassaystemen naast de GS1-artikelcode ook het gewicht van versproducten met een variabel gewicht kunnen verwerken.

Bent u ook verplicht om een 2D-code of eennDataBar Omnidirectional Stacked code op uw product te printen of wilt u de concurrentie een stapje voor blijven?

Videojet biedt u verschillende technologieën om de oa de GS1 DataBar Omnidirectional, GS1 DataBar Omnidirectional Stacked, GS1 DataBar Expanded en Expanded Stacked op uw verpakking aan te brengen:

Coderen met een kleinkarakter inkjetprinter

Met de nieuwste 1000-lijn kleinkarakter inkjet printer van Videojet haalt u een betrouwbaar, snel en kwalitatief zeer hoog codeerapparaat in huis, die eenvoudig te bedienen is en u voorziet van een hoge uptime. Met zijn excellente druppelplaatsing zijn coderingen scherp en goed leesbaar. 

Coderen met Thermo Transfer

De nieuwe DataFlex Plus is speciaal gemaakt voor maximale betrouwbaarheid en efficientie, voor coderingen op flexibele verpakkingen en labels. De DataFlex Plus reduceert downtime en kosten door het toepassen van een speciaal gepatenteerd linttransportmechanisme. De DataFlex Plus is ook binnenkort beschikbaar met een IP-waarde, voor bescherming tegen stof en vocht.

Coderen met laser

De lasermarkeersystemen van Videojet zijn zeer betrouwbaar en kenmerken zich door hun hoge kwaliteit en goede prijs-prestatieverhouding. De lasermarkeersystemen onderscheiden zich door hun hoge snelheid en consistente printkwaliteit. Ze zijn geschikt voor het markeren van kleine oppervlakken en kunnen in vrijwel iedere omgeving worden ingezet.

Coderen met een grootkarakter inkjetprinter

Met de nieuwe 2300 serie grootkarakter inkjetprinters kunt u perfecte 2D Datacodes aanbrengen op bijvoorbeeld kartonnen dozen, pallets of bijvoorbeeld houten kisten. De 2300 systemen van Videojet zijn ontworpen om betrouwbaar en accuraat te coderen. Met een hoge kwaliteit worden realtime alfanumerieke codes, barcodes en graphics geprint met een keuze uit printkoppen in verschillende hoogtes.

Coderen met een labeler

De etiketteersystemen van Videojet hebben een modulair, robuust ontwerp, waardoor zij voor een groot aantal toepassingen kunnen worden ingezet. Afhankelijk van uw eisen, kunt u kiezen uit systemen met een grote laadcapaciteit, uiterst nauwkeurige systemen of met een uitzonderlijk hoge snelheid. Alle labelers zijn bijzonder gebruikersvriendelijk en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in uw bestaande productielijnen.

Heeft u interesse in een van onze oplossingen of wilt u uw Videojet machinepark uitbreiden en zo uw concurrentie voor blijven?

Onze klantenservice staat u graag te woord en wij helpen u graag met innoveren!

Dierengeneesmiddelenbranche

Binnenkort moeten alle dierengeneesmiddelenproducenten hun verpakkingen voorzien van een Datamatrix code. In deze Datamatrix code zitten de GTIN code (die de EAN code vervangt), de vervaldatum en de lotcode versleuteld. Voordeel is de goede leesbaarheid van de code en het feit dat men er veel meer informatie in kan opslaan, dan in een standaard lineaire barcode. Een code met een beschadiging tot 30 procent is zelfs nog uitleesbaar.

Farmaceutische industrie

Europese wetgeving verplicht binnenkort de farmaceutische industrie om al zijn verpakkingen te voorzien van een unieke 2D Datamatrix code. Streefdoel moet uiteindelijk zijn, te komen tot een veilige of beter “beveiligde” verpakking. De doorslaggevende beweegredenen daarbij zijn: een verhoogde productveiligheid, traceability en kostenbesparing door uniformering. 

U ziet dat er in veel branches volop beweging is ontstaan voor deze innovatieve vorm van codering. 
Doet u 2 stappen vooruit of één stap terug?