Recente persberichten

Nieuwe interface op de CO2-lasers en Fiber-lasermarkeersystemen

Videojet CLARiTY™-lasercontroller helpt producenten bij het realiseren van duurzame verbeteringen

Videojet CO2- en Fiber-lasermarkeersystemen met CLARiTY™-lasercontroller verbeteren uptime en voorkomen preventief codeerfouten

Leerdam – 2 Juli 2014 — Fabrikanten kampen met een steeds concurrerender omgeving. Daarom hebben toonaangevende bedrijven de principes voor een leane productieomgeving omarmd, zodat ze hun uptime en omzet kunnen verbeteren. Om fabrikanten te helpen bij het realiseren van duurzame verbeteringen op het gebied van beschikbaarheid en kwaliteit, heeft Videojet Technologies, een wereldleider op het gebied van codeer- en markeeroplossingen, haar nieuwe CLARiTY™-lasercontroller geïntroduceerd. Deze lasercontroller verbetert het vermogen van alle CO2- en Fiber-lasermarkeersystemen. De nieuwe gebruikersinterface van de laser biedt productiepersoneel een nuttig hulpmiddel waarmee de configuratie- en wisseltijd van de productielijn aanzienlijk afneemt. Bovendien helpt de laser operators bij het oplossen van problemen en zorgt de laser ervoor dat keer op keer de juiste code op het juiste product wordt aangebracht. „Onze nieuwe CLARiTY™-lasercontroller biedt specifieke functionaliteiten waardoor duurzame verbeteringen in de totale effectiviteit van de apparatuur gerealiseerd kan worden”, aldus Markus Vetter, Laser Business Unit Manager bij Videojet Technologies. “De configuratiewizard voor productielijnen en onze diagnostiek helpt operators om de oorzaak van zowel geplande als ongeplande stilstand op te sporen. Dankzij de ingebouwde serie functies voor Code Assurance, kunnen leidinggevenden en kwaliteitsteams tijdens de configuratie eenvoudig regels voor fouttests instellen, waardoor operators beperkt worden in de keuze uit vooraf gedefinieerde opties.”

De nieuwe CLARiTY™-lasercontroller bevat een innovatieve configuratiewizard die onderhouds- en productiepersoneel helpt tijdens de eerste configuratie en tijdens productwissels. De interface biedt een visuele weergave van de laser op de verpakkingslijn. Door de afdruktaak zo te configureren dat deze overeenkomt met de vereiste productieconfiguratie, wordt het aantal configuratiepogingen sterk verminderd. „Flexibele productielijnen vereisen per definitie meer geplande stilstand dan productielijnen waarop slechts één product wordt gemaakt. Door de wisseltijden te verlagen, komt waardevolle tijd vrij die ingezet kan worden voor de productie”, stelt Vetter. „Afhankelijk van de ervaring van de gebruiker kan de nieuwe configuratiewizard 25-50% sneller worden ingezet dan onze vorige controllerinterface. Zelfs bij een beperkt aantal productiewissels per dag leveren de tijdsbesparingen per jaar flink wat uren op.”

Naast de beperking van de geplande stilstand biedt de CLARiTY™-lasercontroller hulpmiddelen waarmee hoofdoorzaken van geplande stilstand gevonden kunnen worden. Het interne diagnoseprogramma presenteert informatie over een storing direct op een logische manier. Gebruikers kunnen doorklikken om de meest regelmatig terugkerende oorzaken van printerstoringen te tonen. Vetter: „De waarde van het diagnoseprogramma schuilt in de combinatie van de cijfers over de printer en operationele beschikbaarheid én de onderliggende pareto. De gegevens worden op een logische manier gepresenteerd, waardoor operationeel personeel zelf de hoofdoorzaak van stilstand in kaart kan brengen en oplossen, zodat het proces duurzaam wordt verbeterd.”

In antwoord op de behoeften van producenten om de oorzaak van slechte kwaliteit weg te nemen, biedt de CLARiTY™-lasercontroller integrale Code Assurance. „Meer dan de helft van de codeerfouten wordt veroorzaakt door operators. De meest voorkomende vergissingen zijn onjuiste gegevensinvoer en taakselectie. Deze vergissingen leiden op z’n minst tot dure herproductie. In het slechtste geval resulteren ze in boetes of reputatieschade”, aldus Vetter. Vooraf gedefinieerde codeerregels kunnen eenvoudig worden ingesteld tijdens de configuratie. Daardoor wordt de keuze van de operator beperkt tot een bepaald bereik, zodat fouten worden voorkomen en de kwaliteit wordt verbeterd.

Dankzij de CLARiTY™-lasercontroller biedt Videojet nu een algemene controllerinterface voor al haar primaire en secundaire verpakkingsprinters. Vetter: „Eén algemene gebruikersinterface biedt een groot voordeel voor taken waarbij gebruik wordt gemaakt van meer dan één printtechnologie. Operators hoeven veel minder getraind te worden wanneer veel voorkomende taken, zoals taakselectie, gegevensinvoer en het controleren van de printerstatus, nu vanaf één interface geleerd kunnen worden. Videojet is trots op haar innovatie op het gebied van lasercodering en de CLARiTY™-lasercontroller combineert een intuïtieve gebruikersinterface met krachtige functionaliteit, zodat klanten merkbare verbeteringen zullen ervaren.”

Wilt u meer informatie over de CLARiTY™-lasercontroller? Bel 0345-636-522 of kijk op www.videojet.nl.

# # #

Over Videojet Technologies

Videojet Technologies is een wereldwijde leider op het gebied van productidentificatie en levert producten voor inline printen, coderen en markeren, plus toepassingsspecifieke vloeistoffen en productlevenscyclusdiensten. We streven naar samenwerking met onze klanten in de sectoren voor verpakte consumentengoederen, farmaceutische producten en industriële goederen, zodat hun productiviteit wordt verbeterd en hun merken groeien en ze de trends en regelgeving in hun sector voor blijven. Dankzij onze experts en onze vooruitstrevende positie op het gebied van continuous inkjetprinters (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscoderen en -etikettering en afdrukken op brede verpakkingen, wist Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers te installeren. Onze klanten gebruiken de producten van Videojet om per dag meer dan 10 miljard producten te bedrukken. De verkoop aan klanten, toepassingen, service en trainingen worden uitgevoerd door een team van meer dan 3.000 personen in 26 verschillende landen. Daarnaast omvat het distributienetwerk van Videojet meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.