Recente persberichten

Casestudy van Extrusiebedrijf Baosheng

Baosheng Group maximaliseert uptime in een veeleisende omgeving met oplossing van Videojet

Toonaangevende Chinese kabelfabrikant implementeert inkjetprinters van Videojet, verbetert betrouwbaarheid en verhoogt besparingen

WOOD DALE, Ill. — 5 februari 2013 — Videojet Technologies Inc., wereldleider op het gebied van coderen, printen en lasermarkeerproducten, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie, kondigde vandaag aan dat Baosheng Group zijn uptime en printkwaliteit heeft verhoogd met de 1710 continuous inkjetprinter van Videojet in de productievestiging in de provincie Jiangsu, China.

Baosheng Group is een toonaangevende kabelproducent in China. Het bedrijf produceert een uitgebreid assortiment aan kabels en bedrading voor elektriciteit en communicatie, met als specialiteit kabels voor de mijnbouw en de maritieme industrie. Het bedrijf heeft vier productielijnen die 24 uur per dag bijna 10 meter kabel per minuut produceren. Voorheen gebruikte Baosheng 40 continuous inkjetprinters, maar het bedrijf had problemen om de producten te markeren met de vereiste informatie zoals de naam van de fabrikant, het productmodel, kabelspecificaties, meetmarkeringen, datum, voltage, ccc-certificatie, apparatuur- en ploegcodes.

“De leesbaarheid van codes en inktadhesie is cruciaal voor ons bedrijf als we de industrienormen willen naleven. Bovendien moeten we door onze hoge productiesnelheden, hoge temperaturen en de omgevingsomstandigheden van fabrieken een printer implementeren die de productie consistent op peil kan houden”, aldus Ju ChaoRong, Director of Technology Management bij Baosheng. “Dat vinden we terug bij het 1710 continuous inkjetcodeersysteem van Videojet. We kunnen alle soorten inkten gebruiken die we nodig hebben, inclusief de contrastrijke gepigmenteerde inkt. En de inkt droogt zeer snel met een uitstekende hechting, ter ondersteuning van onze hoge productiesnelheden.

Baosheng koos voor Videojet vanwege haar sterk presterende printers met operationele stabiliteit, lage prijzen en tijdige servicerespons. Bij extreme schommelingen in vochtigheid en temperatuur gaan andere printers vaak verstopt raken of wordt de inkt vervuild, wat tot ernstige vertragingen op de productielijn leidt. De 1000-lijn continuous inkjetprinters van Videojet, waaronder de 1710, werd specifiek ontworpen met CleanFlow-printkoppen en de SmartCartridge™-inkttechnologie om heldere codes af te leveren in veeleisende omstandigheden en inktvervuiling tegen te gaan.

“Het optimaliseren van de productielijn is essentieel voor de levering van de breedste productselectie en de meest lage prijzen aan onze klanten. Het ontwerp van de Videojet 1710-printer draagt rechtstreeks bij tot de uptime van onze productielijn”, aldus ChaoRong. “De 1710 staat gereed wanneer onze lijnen productie draaien en helpt ons onze bedrijfsdoelstellingen te bereiken en aanzienlijke besparingen door te voeren.”

“Door de uitdagende omgevingsomstandigheden bij Baosheng moet hun productie-uitrusting tot het uiterste gaan. Daarom streeft Videojet continu naar producten van de allerhoogste kwaliteit zodat klanten als Baosheng meer uptime verkrijgen en afval en inktvervuiling kunnen elimineren”, zegt Mark Breunig, continuous inkjet product manager bij Videojet. “Het verheugt ons dat wij continuous inkjetprinters kunnen bieden die voldoen aan de hoge eisen van Baosheng en de operationele kosten omlaagbrengen.” Na de succesvolle installatie van de eerste Videojet 1710-printer kocht Baosheng nog negen stuks en negen Videojet 1510-printers.

Ga naar www.videojet.com/extrusion voor meer informatie of om documentatie te downloaden uit de whitepapers, casestudy’s, application notes en gidsen m.b.t. bedrading, kabels en buizen.

# # #

Over Videojet

Videojet Technologies Inc. is wereldleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als experts in continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO) en lasermarkeertechnologieën heeft Videojet wereldwijd meer dan 325 000 eenheden geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies B.V. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.