Recente persberichten

Nieuw Print & Apply-labelsysteem met Intelligent Motion™

Nieuw Print & Apply-labelsysteem met Intelligent Motion™-technologie levert unieke prestaties

Het Videojet® 9550 LPA-systeem heeft een innovatief ontwerp en verhoogt de betrouwbaarheid, efficiëntie en productiviteit

Leerdam – 08 mei 2014 — Fabrikanten kunnen hun tijd beter besteden dan zich richten op labelsystemen die mechanische aanpassingen vereisen en vaak onderbroken moeten worden. Videojet Technologies, wereldwijd toonaangevend op het gebied van codeer-, markeeroplossingen, introduceert daarom op een innovatieve manier het 9550 Print & Apply design. De meest voorkomende oorzaken van verloren productiviteit worden hiermee aangepakt en opgelost. Met het nieuwe ontwerp worden de mechanismen verwijderd die vaak de dagelijkse productieproblemen veroorzaken, zoals labelstoringen en regelmatige handmatige aanpassingen. Ondrej Kruk, global Business Unit Manager bij Videojet voegt toe: “De 9550 met Direct Apply plaatst het label op de verpakking zonder dat er een applicator of luchtblazer vereist is. Dit resulteert in een doorvoer tot 150 verpakkingen per minuut met 4” x 6” GS1-barcodelabels. Zo wordt er nooit een label gemist, zelfs als een lijn is omgebouwd.” Door Intelligent Motion™-technologie toe te passen, wordt het hele systeem nauwkeurig en elektronisch geregeld, met als doel stilstand op productielijnen te voorkomen.

“Uit feedback van klanten is gebleken dat er behoefte is aan geavanceerde labeltechnologie om bedrijfsprestaties te verbeteren en verloren productietijd te beperken. Daarom hebben we het Videojet 9550 LPA-systeem met Intelligent Motion™-technologie ontworpen”, zegt Steve Buckby, Vice President Innovation bij Videojet Technologies. “Met Intelligent Motion™-technologie wordt het apparaat automatisch en nauwkeurig ingesteld, zodat wij de onderdelen en aanpassingen konden elimineren waar de meeste andere labelapparaten vastlopen.”

Handmatige aanpassingen vormen één van de belangrijkste oorzaken van de dagelijkse productieproblemen, met kostbare stilstand en minder productie tot gevolg. Het rechtstreekse aandrijfsysteem met Intelligent Motion™-technologie voedt en plaatst labels nauwkeurig, zelfs bij hoge lijnsnelheden, zonder dat er handmatige aanpassingen, koppelingen of klemrollen nodig zijn. Dit betekent dat er nu maar twee handelingen van de operator nodig zijn om taken te beheren en van web te wisselen, aangevuld door een inklapbare afwikkelspil om snel labels te wisselen. In tegenstelling tot Print & Apply-labelapparaten, beheert het rechtstreekse aandrijfsysteem met Intelligent Motion™-technologie het volledige labelpad, zodat de webspanning van begin tot eind behouden blijft, ongeacht snelheid of labelgrootte.

De unieke mogelijkheden van het Videojet 9550 Direct Apply-systeem zorgen ervoor dat er geen ingewikkelde applicators meer nodig zijn voor algemene labeltoepassingen op de boven- of zijkant van verpakkingen. Dit levert minder onjuist aangebrachte of beschadigde labels op. Het systeem vereist geen perslucht en is de enige oplossing die labels onder hoge snelheid afdrukt en rechtstreeks op verpakkingen en trays aanbrengt. De printengine van de 9550 bevat tevens Intelligent Motion™-technologie voor exacte linttoevoer en printkopregeling, om zo een optimale printkwaliteit en betere prestaties te kunnen leveren. Door een koppelingsloze lintaandrijving wordt het lintafval aanzienlijk verminderd en verlengt het de levensduur van de printkop.

Regelgeving en de toenemende SKU-complexiteit vormen een groot probleem voor fabrikanten die kostbare labelfouten tijdens hun productieproces willen voorkomen. Om fabrikanten te helpen om aan alle eisen te voldoen, is de 9550 uitgerust met een CLARiTY-touchscreeninterface met intuïtieve taakselectie, uitgebreide feedback en diagnostiek om invoerfouten tot een minimum te beperken. Het gebruiksvriendelijke interface met ingebouwde Code Assurance-oplossingen zorgt ervoor dat het juiste label continu op de juiste verpakking komt. Zonder tussenkomst van de operator.

Kruk zegt: “Met nauwelijks ongeplande stilstand en de zeer betrouwbare Direct Apply-labelplaatsing kunnen we onze klanten eindelijk bieden wat andere labelapparaten de afgelopen 20 jaar niet hebben geboden. De toepassing met Intelligent Motion™-technologie om de mechanische aanpassingen voor alledaags bedrijf te elimineren, vermindert verborgen kosten voor fabrikanten en zorgt voor een hogere productiviteit.”

Voor meer informatie over het Videojet 9550 LPA-systeem belt u 0345-636 522 of klik hier

# # #

Over Videojet

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van codeeroplossingen en levert verschillende technologieën zoals inkjet, laser, thermo transfer, etiketteersystemen en supplies, software en service. Ons doel is om samen met onze klanten in de verpakte consumentengoederen, farmaceutische, en industriële goederensectoren hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends binnen de sector en wetgeving voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), dooscoderen en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Met meer dan 3000 teamleden in 26 landen wereldwijd biedt direct operations ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training. Daarnaast omvat het distributienetwerk van Videojet meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.

© 2014 Videojet Technologies B.V. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.