Recente persberichten

Videojet zet nieuwe standaard met innovatieve CO2-lasermarkeersystemen

Videojet zet nieuwe standaard met innovatieve CO2-lasermarkeersystemen

De CO2-lasermarkeersystemen van Videojet verhogen de productiviteit door lijnintegratie te verbeteren

Leerdam, 24 maart 2014 — Productielijnen worden steeds sneller om aan de steeds strengere productiedoelstellingen te kunnen voldoen, en dus eisen fabrikanten een eenvoudigere en efficiëntere lasermarkering om consistent kwaliteitscodes op hun producten te kunnen printen. Om aan de vereisten van fabrikanten op het gebied van snelheid, eenvoud, en betrouwbaarheid te kunnen voldoen, heeft Videojet Technologies, toonaangevend op het gebied van codeer-, markeer- en afdrukoplossingen, haar serie CO2-lasermarkeersystemen uitgebreid met de Videojet 3330-laser met 30 Watt en de Videojet 3130-laser met 10 Watt. De 3330 en 3130 leveren een superieure codeerkwaliteit met verschillende markeersnelheden en zijn geschikt voor veel verschillende materialen. Ze markeren eenvoudige en complexe codes terwijl ze eenvoudig in bijna iedere toepassing te integreren zijn. Wanneer snelheid cruciaal is, kunnen producenten het lettertype met dots op zowel de 3130 als de 3330 gebruiken om tot 30% sneller te markeren in vergelijking met vectorlettertypen, waardoor printsnelheden van maximaal 150.000 producten per uur mogelijk worden.

Videojet beseft dat lijnintegratie van essentieel belang is om maximaal te kunnen presteren, en biedt meer dan 20.000 standaardinstellingen binnen de serie CO2-lasers, inclusief 21 vensteropties en drie lasergolflengtes. “We weten uit ervaring dat lijnintegratie in bepaalde toepassingen voor dozenverpakkings- en labelmachines in de farmaceutische, drank- en voedselindustrie een uitdaging vormt wat betreft ruimtebeperkingen,” zegt Markus Vetter, Laser Business Unit Manager bij Videojet Technologies. “De beschikbare configuraties geven Videojet de flexibiliteit om te voldoen aan de fysieke integratievereisten van de verpakkingslijn, en de markeervensteropties helpen ons de door de klant geëiste markeerprestaties te leveren.” De Videojet CO2-lasers hebben drie verschillende lasergolflengtes en kunnen op verschillende materialen markeren, zoals petflessen, plastic labels, gelamineerd karton en verschillende in de verpakkingsindustrie veel gebruikte plastic materialen.

Om aan de toenemende vereisten voor traceerbaarheidsmarkering te voldoen, zijn de 3330 en 3130 ook ideale opties voor codeertoepassingen in de farmaceutische, tabaks-, cosmetische, en overige industrieën. “Naar aanleiding van de onlangs in de VS aangenomen wet op het gebied van medicijnkwaliteit en -veiligheid, de Europese richtlijn voor nagemaakte medicijnen, en vergelijkbare wetgeving in Brazilië en elders in de wereld, zijn klanten op zoek naar alfanumerieke en datamatrixcodes van hoge kwaliteit,” aldus Vetter. “De markeringskop met hoge resolutie van de 3330 en 3130 kan, mits ondersteund door een goede materiaalbehandeling en de juiste lijnintegratie, consistente datamatrixcodes van hoge kwaliteit leveren.” Tabaksfabrikanten kunnen erop vertrouwen dat de 3330 en 3130 CO2-lasers compatibel zijn met voorgestelde met de industrie geassocieerde oplossingen om illegale handel tegen te gaan, waaronder het twaalfcijferige alfanumerieke codeformaat en door apparatuur te lezen codes, zoals een dot-code.

Deze lasersystemen leveren een uitstekende Total Cost of Ownership op vanwege het beperkte onderhoud en aantal verbruiksartikelen. Een luchtgekoelde laserbron en geoptimaliseerde vermogensinstellingen zorgen voor minder warmte en grote betrouwbaarheid door de verwachte levensduur van de laserbron tot 45.000 uur te verlengen. Ter aanvulling op de 3330 en 3130 biedt Videojet een aantal rookafzuigsystemen en filteropties die voor iedere toepassing op maat kunnen worden gemaakt. Rook en vuildeeltjes worden verwijderd en de uptime gaat omhoog doordat de laserlens schoon blijft. Door de juiste laseroplossing te bepalen, wordt integratie eenvoudiger, gaat het installatie- en wisselproces sneller en gaat uiteindelijk de uptime omhoog. Verder kan de ontkoppelbare voedingskabel eenvoudig tijdens installatie worden gerouteerd, zonder dat er overige apparaten moeten worden verplaatst.

“De Videojet 3330 en 3130 lasermarkeersystemen bieden de vereiste flexibiliteit om topprestaties te kunnen leveren in veel verschillende uitdagende productieomgevingen,” aldus Vetter. “Het grote aanbod standaardconfiguraties, onze materiaalflexibiliteit, en de markeringskoppen met hoge resolutie leveren samen de markeerprestatie die klanten nodig hebben voor het bereiken van hun productiedoelstellingen.”

De 3130 en 3330 zijn de eerste in een serie vernieuwende laserproducten die in 2014 door Videojet op de markt worden gebracht.

Voor meer informatie over de Videojet 3130 met 10 Watt en de Videojet 3330 met 30 Watt, kunt u contact opnemen met 0345 636 522 of gaat u naar www.videojet.nl.

# # #

Over Videojet

Videojet Technologies is een wereldwijde leider op het gebied van productidentificatie en levert producten voor inline printen, coderen en markeren, plus toepassingsspecifieke vloeistoffen en productlevenscyclusdiensten. Ons doel is samenwerken met onze klanten in de consumentengoederenverpakkingen, farmaceutische, en industriële goederensectoren om hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends binnen de sector en wetgeving voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), verpakkingscodering en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Met meer dan 3000 teamleden in 26 landen wereldwijd biedt direct operations ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training. Daarnaast omvat het distributienetwerk van Videojet meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.

©2014 Videojet Technologies B.V. Alle rechten voorbehouden.