Printen op glas met continuous inkjetprinters (CIJ)

Printen op glazen flessen met inkjet

Glazen fles met verschillende coderingen

Er kunnen nu meer dan 340 soorten inkt door de continuous inkjet printers van Videojet worden gebruikt, die zowel zijn ontworpen voor gangbare als unieke toepassingen. Van inkten die in dunne condensatielagen doordringen en het pasteurisatieproces doorstaan, tot inkten die een uitstekende hechting op glas bieden: Videojet kan u helpen bij het selecteren van de juiste inkt en printer. Bereik het ideale contrast en de ideale leesbaarheid en duurzaamheid van uw afgedrukte codes, terwijl aan de eisen van uw productiebehoeften voldaan wordt.

Printen op glas is onder andere mogelijk met de volgende inkjetprinters:


Op glas kunnen met hoogwaardige Videojet-inkten die zijn ontworpen voor Videojet CIJ-printers onder meer datumcodes, serienummers, barcodes en traceerbaarheidsinformatie worden afgedrukt. Klik hier om te zien hoe CIJ-technologie werkt.

Waarom kiezen voor CIJ-technologie?

  • Ondoorzichtige gepigmenteerde CIJ-inkten zijn ontwikkeld om goed zichtbare codes te creëren op donkergekleurd glas en heldere flessen met donkere vloeistoffen, terwijl ze bestand zijn tegen de druk en hitte van productieomgevingen en contact van product tot product tijdens de verwerking. Kies uit een reeks gepigmenteerde inkten van Videojet voor gebruik met de Videojet 1710 CIJ-printer, ideaal voor het printen op glas.
  • CIJ-inkten van Videojet die bestand zijn tegen condensatie, zoals de Videojet V420 en V528, ideaal voor het printen op glas. Deze inkten kunnen een condenslaag doordringen om zich te hechten aan drankflessen en zijn bestand tegen pasteurisatie en koeling/herkoeling.
  • De caustic-verwijderbare CIJ-inkten van Videojet, zoals Videojet V4220 en V483, zijn oplosbaar in gebruikelijke reinigingsmiddelen van 2-3%, waardoor flessen naar de fabrikant geretourneerd kunnen worden zonder de vorige code te verwijderen. Bepaalde inkten kunnen dienstdoen als unieke oplossing voor drankfabrikanten die verschillende inleverbare en niet-inleverbare dranken produceren. Download de whitepaper.
  • Sneldrogende CIJ-inkten, waaronder Videojet V4201, V4204, V4216, V4258, V4269, zijn ook geschikt voor het printen op glas. Deze inkten bevatten speciale sneldrogende solvents en de compatibele harstechnologie die nodig is wanneer er weinig tijd is tussen iedere code en wanneer die codes in contact komen met elkaar.
  • Codes die met retort CIJ inkten zijn geproduceerd, zoals Videojet V476 en V521, laten een merkbare kleurverandering zien van donkerrood naar lichtrood wanneer ze tijdens het retortproces worden blootgesteld aan warmte en vocht. Hierdoor kunnen verwerkers bepalen of een bepaald item goed is blootgesteld aan het sterilisatieproces.

Aanbevolen oplossingen

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.