Lasermarkeren op glas

Lasermarkeeroplossingen om permanente coderingen op glas aan te brengen

Lasermarkering op fles parfum

Lasermarkeren is een andere oplossing voor het printen op glas dat permanente codes in hoge resolutie produceert op vrijwel elke kleur en elk type glas. De permanente markeringen zorgen dat codes niet kunnen worden gewijzigd door ongeautoriseerde kanalen. Bovendien maken de markeringen van hoge kwaliteit duidelijke codeertechnieken mogelijk en versterken ze het vertrouwen dat klanten in het merk hebben.

Wanneer een laser een code of markering op een plastic oppervlak plaatst, doet deze dit door extreme hitte te gebruiken om het plastic materiaal te smelten, een deel ervan weg te nemen (te verwijderen) en een markering in het oppervlak achter te laten. Door op deze manier het oppervlak te veranderen, laat de laser een permanentere markering achter dan een geprinte markering die aangetast kan worden door op een vochtig flesoppervlak geplaatst te worden, tijdens de verwerking weg te spoelen of door slijtage tijdens het hanteren te worden beschadigd.

Op het moment dat de laserstraal het glas raakt, is het resultaat echter compleet anders: het glas breekt. Natuurlijke korrels en kristallijne structuren in het oppervlak zullen, wanneer ze zeer snel worden verwarmd, een microscopisch kleine ‘schilfer’ van het oppervlak afscheiden, aangezien het verhitte stuk snel uitzet ten opzichte van zijn omgeving. Op deze manier worden lasers gebruikt om op glas te markeren of te graveren, en als het vermogen, de snelheid en de focus allemaal goed worden geregeld, kunnen er uitstekende resultaten worden bereikt.

Met behulp van dit proces kunnen glazen flessen, buisjes en potjes worden gemarkeerd met lasers om serienummers, interne volgcodes en alfanumerieke traceerbaarheidsinformatie op zowel helder als gekleurd glas te produceren. Dit is vooral belangrijk in verwerkingslocaties waar veel vocht aanwezig is dat inkt kan oplossen of labels kan losmaken, of waar producthantering afgedrukte codes kan doen afslijten of uitsmeren.

Neem contact met ons op voor verkoop: +31-85-8882-468

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.

De afsmelting die ontstaat tijdens het laseren op glas levert visuele consistentie op voor alfanumerieke codes, maar is niet consistent genoeg op grotere gebieden die nodig zijn voor complexere figuren zoals 2D-codes. Het is ook essentieel dat er een systeem aanwezig is om glasschilfers te verwijderen wanneer deze afschilferen, om ervoor te zorgen dat ze de laserstraal niet hinderen terwijl deze de volgende tekens creëert.

Een goed voorbeeld van een plek waar de lasertechnologie op glas als industrienorm wordt toegepast, is de productielijn. In deze opstelling wordt de laserstraal in het systeem op een roterende of trillende spiegel gericht. De spiegel beweegt op een manier die cijfers en letters op het te markeren oppervlak volgt. Dit is met name handig voor het printen van datums, vervaldatumcodes en partijnummering van producten die bijvoorbeeld langs een productielijn in een farmaceutische, voedings- of drankflessenlijn bewegen. Met lasermarkeringen kunnen de glazen flessen worden gemarkeerd als ‘onderweg’. De plaats waar het markeren plaatsvindt, wordt een ‘markeerlaserstation’ genoemd, iets wat vaak voorkomt in verpakkingsbedrijven en bottelarijen. De snelheid van lasermarkeersystemen heeft er grotendeels toe geleid dat ze oudere, langzamere technologieën zoals hot stamping en het stempelen van markeringen op glas hebben vervangen, aangezien de productielijnsnelheden zijn toegenomen.

Aanbevolen oplossingen

Documentatie

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen
Kies 2 voor Helpdesk, Planning en Service
Kies 3 voor Administratie en Bestellen van Verbruiksgoederen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.