Eierdozen & Eieren coderen

Eieren coderen en printen op eierdozen in de eierindustrie

Bij eieren coderen en het printen op eierdozen is voedselveiligheid van het grootste belang. Het markeren van belangrijke houdbaarheids- en traceerbaarheidsgegevens op eieren helpt producenten te voldoen aan veiligheidsvoorschriften en veranderende klanteisen. Videojet biedt geavanceerde oplossingen die speciaal zijn ontworpen voor de eierindustrie, waarbij zowel Continuous Inkjet-printers als Lasermarkeersystemen beschikbaar zijn om hoogwaardige markeringen te garanderen.

Kies de juiste technologie: Laser of Continuous Inkjet?

Videojet biedt een breed scala aan codeertechnologieën om te voldoen aan de diverse behoeften van eierproducenten die willen printen op eieren en eierdozen. Onze oplossingen omvatten zowel Continuous Inkjet-printers (CIJ) als lasermarkeersystemen, die beide verschillende voordelen bieden:

 • Continuous Inkjet printers: Bieden flexibiliteit, gebruiksgemak en hoge printsnelheden. Ideaal voor het direct printen op eieren van tekst, logo’s en houdbaarheidsinformatie
 • Lasermarkeersystemen: Garanderen duurzame, permanente markeringen met hoge resolutie op eierdozen van verschillende materialen, zoals papier, plastic en schuim.

Eieren coderen en printen op eierdozen met Continuous Inkjet

Onze Continuous Inkjet printers zijn ontworpen met het oog op voedselveiligheid en efficiëntie. Ze gebruiken speciale voedselveilige inkten die permanent en kosteneffectief zijn, zonder de kwaliteit van de eieren aan te tasten. Deze printers kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in bestaande productielijnen en zijn ideaal voor hoge productievolumes. Enkele voordelen zijn:

 • Hoge printsnelheid: Geschikt voor snelle productielijnen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
 • Flexibiliteit: Geschikt voor het printen op eieren van verschillende informatie, zoals houdbaarheidsdata en logo’s, direct op de eieren.
 • Kosteneffectief: Lagere operationele kosten dankzij de efficiënte inktverbruik en minimaal onderhoud.
 • Aanbevolen CIJ-Printers
 • Application Notes
 • Case Study
 • Video’s
Vidyard Thumbnail
Eieren coderen met CIJ
Vidyard Thumbnail
Printen op eierdozen met CIJ
Eieren coderen en printen op eierdozen met Laser

Videojet heeft een breed assortiment Fiber- UV- en CO2-laser. Voor eieren printen zijn de CO2-lasers van Videojet de meest geschikte optie. CO2-lasers zijn namelijk geschikt voor het markeren van organische materialen, zoals de schaal van een ei, zonder deze te beschadigen. Ze leveren een schone, permanente markering die veilig is voor consumptie. Videojet biedt specifieke oplossingen die zijn geoptimaliseerd voor de levensmiddelenindustrie, waarbij de CO2-lasersystemen zorgen voor een hoge verwerkingsnelheid en nauwkeurigheid, ideaal voor het printen op eierdozen en eierschalen. De grootste voordelen zijn:

 • Duurzaamheid: Permanente markeringen die bestand zijn tegen slijtage en omgevingsinvloeden.
 • Hoge resolutie: Scherpe en duidelijke markeringen die essentieel zijn voor traceerbaarheid en branding.
 • Veelzijdigheid: Geschikt voor verschillende materialen, waaronder papier, plastic en schuim.
Avicola Velasco bespaar kosten met Videojet Laser!

Velasco is heel erg blij met de oplossing van Videojet en heeft haar jaarlijkse kosten met bijna € 17.000 kunnen verlagen. De operator die vroeger met de hand moest labellen, voert nu productievere werkzaamheden uit.

“We besparen ook heel wat geld op labels en we hebben onze productiviteit verhoogd. De Videojet-lasers hebben sinds de plaatsing nog geen enkele storing gehad en werken elke dag prima!”

Jose Luis Munoz, Manager van Avicola Velasco
 • Aanbevolen CO2-Lasers
 • Case Study
 • Application Notes
 • Video
Vidyard Thumbnail
Printen op eierdozen met Laser
Voedselveiligheid en merkidentiteit verbeteren

Consumenten zijn steeds meer bezorgd over voedselveiligheid en willen weten waar hun eieren vandaan komen. Door direct op eierschalen te printen met Continue Inkjet (CIJ) en lasermarkeertechnologieën, kunnen eiproducenten belangrijke gegevens zoals productiedatum en partijcodes duidelijk communiceren. Deze technologieën helpen niet alleen bij het naleven van regelgeving, maar versterken ook de merkidentiteit door logo’s en kwaliteitslabels direct op de eieren te printen. Dit verbetert de traceerbaarheid, verhoogt het consumentenvertrouwen en kan zelfs leiden tot hogere verkoopcijfers en merkloyaliteit. Bovendien kan deze aanpak bijdragen aan een efficiëntere productie.

Verhoog de efficiëntie van uw productie en elimineer storingen

Het coderen van eierverpakkingen speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de traceerbaarheid en voedselveiligheid. Geavanceerde coderingsoplossingen zoals Continuous Inkjet (CIJ) en lasermarkering bieden superieure printkwaliteit, eenvoudigere instellingen en minder onderhoud dan oudere technologieën. Deze oplossingen verbeteren de leesbaarheid van traceerbaarheidscodes en zorgen voor betrouwbare, snelle coderingen op verschillende verpakkingsmaterialen. Door de integratie van deze technologieën in uw productielijn, kunt u storingen minimaliseren en de productiviteit verhogen. Met de nieuwste coderingssystemen blijft u voldoen aan regelgeving en verhoogt u de klanttevredenheid door consistente en duidelijke coderingen.

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van eieren coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Op deze manier kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 2468 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.